Sezamová pasta Tahini

Jedna z ingrediencí pro přípravu hummusu

Tento recept je takový předvoj receptu následujícího. Už dlouho jsem si chtěla udělat cizrnový hummus, vždy mi ale chyběla jedna z ingrediencí – pasta Tahini. Zapátrala jsem a zjistila, že domácí příprava je víc než jednoduchá.

Sezamová semínka jsou bohatým zdrojem vitamínů a minerálů. Málo kdo ví, že obsahují velké množství vápníku. Z hlavních živin jsou nejvíce zastoupeny tuky (kolem 60 %), převážně nenasycené, což je pozitivní. Podobně jako u arašídového másla by konzumace měla být střídmá.

Ingredience:tahini
  • 200 g sezamových semínek
  • 60 ml extra panenského olivového oleje
Postup:

Pro výraznější barvu a chuť můžete semínka opéct na suché pánvi (pozor, rychle se pálí). Potom je nasypte do mixéru, přidejte pár lžic oleje a začněte mixovat. Postupně přidávejte zbytek oleje.

Energetická hodnota:

7 600 kJ, mimo hummus můžete pastu přidat do salátových zálivek, dipů, omáček nebo jiných pomazánek

Přidat komentář

Comments are closed.