Arašídové máslo

Arašídy neboli burské oříšky ve skutečnosti nejsou ořěchy, ale luštěniny!

Možná pro zamezení matení zákazníků, nenajdete v obchodě arašídy u čočky a hrachu, ale u suchých skořápkových plodů. Tato semínka podzemnice olejné obsahují poměrně velké množství bílkovin (26 %), sacharidů (18 %) i tuků (50 %). Podobně jako u avokáda však obsahují ”správné tuky”, tedy ty nenasycené. Vzhledem k tomu, že tuk tvoří polovinu semínka a zbylé hlavní živiny také nejsou přítomny v zanedbatelných množstvích, neměla by se konzumace arašídů přehánět. I symbolická porce Vám přinese celou řadu vitamínů a minerálů.

Ingredience:
  • nesolené arašídy (na kelímek másla, co vidíte na obrázku jsem použila 170 g arašídů)

arasidy

Postup:

Arašídy mixujte několik minut, dokud nevznikne máslo.

Energetická hodnota:

4 400 kJ, kávová lžička arašídového másla se hodí pro dochucení omáček, dipů nebo snídaňových kaší

Přidat komentář

Comments are closed.