Vietnamské rolky s arašídovým dipem

Tento cizokrajný pokrm má své kouzlo

Vyzkoušejte recept s trochu jinými surovinami, než jste zvyklí. Zajímavá kombinace chutí vietnamských rolek a arašídového dipu mě oslovila a myslím, že rolky určitě nedělám naposledy.

Ingredience na rolky:
  • rýžový papír
  • kuřecí maso
  • oblíbená zelenina/ovoce (já jsem použila salát, mrkev, avokádo a okurku)
Ingredience na dip:
  • arašídové máslo (3 kávové lžičky; asi 24 g)
  • sojová omáčka (1 kávová lžička)
  • rýžový ocet (1 kávová lžička)
  • šťáva z jedné limetky
  • horká voda (2 kávové lžičky)
Postup rolky:

Kuřecí maso a zeleninu/ovoce nakrájejte na proužky. Maso na sucho opečte na pánvi. Rýžový papír namáčejte po jednom kusu do vlažné vody. V momentě kdy papír zprůhlední, vytáhněte ho z vody a naskládejte na něj vybrané ingredience. Papír balte nejdříve ze stran, potom zespodu a nakonec rolujte.

Postup dip:

K arašídovému máslu postupně přidávejte ostatní ingredience a nakonec celou směs spojte důkladným promícháním. Pokud Vám přijde dip hutný, pomocí vody ho upravte na požadovanou konzistenci.

Poznámka: Můžete zkusit rolky bez masa případně s jinou zeleninou – záleží, co máte rádi. Tento pokrm mi přijde vhodný například pro posezení s přáteli. Rolky rozkrojte v půlce a  vytvoříte tak zdravé netradiční jednohubky. Pozor si dejte na množství dipu, protože je energeticky velmi vydatný (cca 600 kJ). Ideálně se podělte s ostatními.

Přidat komentář

Comments are closed.