Pstruh na bylinkách

Nevíte jak rychle a chutně připravit rybu?

Vyzkoušejte tento jednoduchý recept! Do svého jídelníčku se pokuste ryby zařadit 2 – 3x týdně – jsou bohatým zdrojem jodu, omega 3 a 6 mastných kyselin. Navíc je rybí maso stravitelnější než maso kuřecí, krůtí, vepřové či hovězí. V porovnání s rybou mají tato masa delší svalová vlákna a vyšší podíl hůře stravitelného kolagenu.

Ingredience:pstruh
  • čerstvý pstruh
  • bylinky
  • olivový olej
  • máslo (necelá kávová lžička)
  • citrónová šťáva
  • sůl
Postup:

Pstruha omyjte studenou vodou a osušte. Dále osolte, naplňte něčím zeleným (já jsem použila čerstvý rozmarýn, bazalku a jarní cibulku), přidejte citrónovou šťávu a máslo. Takto připraveného pstruha umístěte na pečicí papír, zakápněte olivovým olejem a osolte zvenku. Pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů, asi 15 minut. Pstruha jsem podávala s vařeným bramborem a zeleninou.

Přidat komentář

Comments are closed.