Avokádová omáčka

Zkuste něco netradičního

Z nutričního hlediska se avokádo řadí mezi důležité a vysoce kalorické ovoce. Konzumované množství bychom proto měli mít pod kontrolou. Jeho energetická hodnota je dána poměrně vysokým obsahem tuku, který ale převážně obsahuje zdraví prospěšné nenasycené mastné kyseliny.  Mimo to je avokádo bohatým zdrojem vitaminu E, C, B6, beta-karotenu a draslíku. Osobně jsem si jeho chuť zamilovala a v kuchyni ho používám moc ráda. Snad si na omáčce pochutnáte 🙂

Ingredience:avo-omacka
  • 1 větší avokádo (zralé)
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • sůl, pepř
Postup:

S oloupaným vypeckovaným avokádem smíchejte zbytek ingrediencí a mixujte dokud nevznikne hladká směs. Nakonec omáčku zřeďte vodou na požadovanou konzistenci, případně duchuťte citrónovou šťávou/solí/pepřem.

Energetická hodnota:

1 500 kJ (cca 3 porce po 500 kJ), vhodné podávat s celozrnnými těstovinami, drůbežím masem a zeleninou

Přidat komentář

Comments are closed.