Krůtí na zelí

Rychlý oběd

Času máme všichni málo. Pokud Vám zároveň není jedno, jak se stravujete, určitě tento rychlo-recept oceníte. Kombinaci zelí, masa a brambor jsem si v poslední době oblíbila, tak jsem se o ni rozhodla podělit. Ocet balzamiko, kmín a citrónová šťáva dodají pokrmu výbornou chuť. Tak ať Vám taky chutná 🙂

Ingredience:
  • cibule (80 g)
  • bílé zelí (300 g)
  • krůtí prsa (400 g)
  • řepkový olej (2 kávové lžičky)
  • ocet balzamiko (polévková lžíce)
  • citrónová šťáva (kávová lžička)
  • voda
  • koření mletá paprika
  • mletý kmín
  • sůl, pepř
Postup:

V pekáčku nechte na oleji zesklovatět nakrájenou cibuli. Přidejte krůtí prsa a nechte zatáhnout. Sundejte pekáč z plotny, přidejte nakrájené zelí, sůl, pepř, mletou papriku, kmín, citrónovou šťávu, balzamiko a trochu vody. Vše důkladně promíchejte.

Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů, cca 30 minut.

Energetická hodnota:

2 700 kJ (2 porce po  1 350 kJ) – vhodné k obědu, podávejte s vařeným bramborem

Přidat komentář

Comments are closed.