Hrachová polévka

Hotová do čtvrt hodiny

Tuto polévku jsem si oblíbila hned z několika důvodů. Za prvé je skvělá. Za druhé je opravdu rychle hotová. Za třetí ji můžu připravit téměř kdykoli, protože mražený hrášek je většinou vždy po ruce a za čtvrté je poměrně vydatná, takže stačí doplnit jen něčím malým (např. pečivem s pomazánkou).

Tak šup do kuchyně, za chvíli jste zpátky s výbornou polévkou 🙂

Ingredience:
  • mražený hrášek (400 g)
  • cibule (40 g)
  • řepkový olej (kávová lžička)
  • voda
  • sůl, pepř
Postup:

Na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli. Přidejte hrášek a trochu vody. Směs nechte pár minut dusit a potom zalijte vodou tak, aby bylo vše ponořené (max. 1 cm nad hrášek). Vařte do změknutí (cca 5 minut).

Okořeňte solí a pepřem podle chuti. Na závěr vše rozmixujte tyčovým mixérem. Pomocí vody upravte polévku na požadovanou konzistenci.

Energetická hodnota:

1 700 kJ (4 – 5 porcí po cca 400 kJ)

Přidat komentář

Comments are closed.