Celerové hranolky

Zbyl Vám celer a nevíte co s ním?

Osobně tento druh kořenové zeleniny zrovna nevyhledávám. Nevadí mi jako součást omáček, polévek nebo salátů, ale samotný jsem ho snad nikdy nejedla. Protože mi po svíčkové zbyl, rozhodla jsem se vyzkoušet celerové hranolky. Výsledku jsem se obávala a musím s potěšením uznat, že nebyly vůbec špatné!

Ingredience:
  • ½ středního celeru
  • řepkový olej (půl kávové lžičky)
  • mletá paprika (půl kávové lžičky)
  • kari (půl kávové lžičky)
  • voda (1 kávová lžička)
  • špetka soli
Postup:

Celer očistěte a nakrájejte na hranolky (užší jsou lepší). Smícháním zbytku ingrediencí si připravte marinádu, ve které následně obalte hranolky ze všech stran. Připravené hranolky dejte na pečicí papír a pečte asi 15 minut na 180 stupňů.

Energetická hodnota:

400 kJ, vhodné např. místo brambůrků při posezení s přáteli nebo ke svačině místo porce zeleniny (část várky)

Upozornění: Přestože je v názvu napsáno ‚hranolky‘, nedoporučuji tento pokrm konzumovat místo přílohy (brambory, rýže, těstoviny atd.). Celer nesplňuje nutriční požadavky přílohy – neobsahuje dostatečné množství polysacharidů.

Přidat komentář

Comments are closed.