Bramborové noky

Nudí Vás běžné přílohy?

Vyzkoušejte bramborové noky! Dá to sice víc práce než hodit brambory do hrnce a nechat vařit, ale zato oživíte svůj talíř. Výborné jsou s plátkem masa a špenátem. Fantazii se však meze nekladou, tak se nechte inspirovat a utíkejte do kuchyně 🙂

Ingredience:bram-noky
  • brambory (200 g)
  • celozrnná mouka ( 125 – 175 g)
  • 1 menší vejce
  • prášek do pečiva (1 kávová lžička)
  • sůl
Postup:

Brambory uvařte, nechte vychladnout a nastouhejte na jemno. Přidejte vejce a osolte. Mouku smíchejte s práškem do pečiva (množství mouky záleží na bramborách – když se bude těsto výrazně lepit, dejte víc mouky) a přidejte k bramborám. Ze směsi vypracujte těsto. Já jsem z něj udělala dlouhé válečky, které jsem potom nakrájela na menší. Pomocí lžičky můžete z těsta vytvořit ”pravé noky”, je to ale pracnější 🙂

Noky vložte do hrnce s vroucí vodou. Když vyplavou, jsou hotové.

Energetická hodnota:

3 100 kJ (cca 3 porce po 1000 kJ)

Přidat komentář

Comments are closed.