Salát z červené řepy

Červená řepa

V poslední době se tento dlouho opomíjený druh kořenové zeleniny konečně dostává na kuchyňské výsluní.  Mimo jedinečnou chuť se řepa vyznačuje obsahem velkého množství vitamínů a minerálů. Nachází své využití jak ve studené, tak v teplé kuchyni při přípravě salátů, pomazánek, polévek, dezertů anebo nápojů. Dnes se s Vámi podělím o recept na blesku rychlý salát z této suroviny, tak snad si na něm pochutnáte.

Ingredience:
  • červená řepa v nálevu (já kupuji ”Dětskou červenou řepu” od Efka, 370 ml)
  • 1 jablko (lepší jsou zelená, kyselejší)
  • majonéza yofresh (2 polévkové lžíce – 30 ml)
Postup:

Řepu slijte. Oloupané jablko nastrouhejte a smíchejte s řepou. Pokud má jablko hodně šťávy, trochu ho před smícháním ručně vymačkejte. Přidejte majonézu yofresh a zamíchejte. Dochucovat není potřeba 🙂 . Můžete salát vylepšit přídavkem rukoly nebo polníčku, pokud máte rádi.

Energetická hodnota:

1 200 kJ (4 porce), salát je vhodný k jakékoli příloze a masu

Přidat komentář

Comments are closed.