Silvestrovská stálice
Tuto pomazánku mám s oslavami konce starého a začátku nového roku neodmyslitelně spojenou. Skoro prázdné boxy u pomazánkových pultů ke konci prosince svědčí o tom, že to tak vnímá více lidí. Připravte si letos vlastní česnekovo-sýrovou pomazánku a mějte pod kontrolou její složení. Podávejte s celozrnným/žitným/grahamovým pečivem a zeleninou.
Další inspiraci na součást silvestrovského občerstvení naleznete zde:
Ingredience:
- tvrdý sýr (100 g; 30 % pro odlehčenější variantu)
- lučina linie (celé balení, 120 g)
- polotučný bílý jogurt (2 velké polévkové lžíce)
- česnek (2 – 3 stroužky)
- mletá paprika (půl kávové lžičky)
- trochu vody
- sůl (podle chuti, není potřeba)
Postup:
Sýr nastrouhejte na jemno, přidejte prolisovaný česnek, jogurt, lučinu a mletou papriku. Vodou pomazánku upravte na požadovanou konzistenci.
Energetická hodnota:
2 000 kJ (v případě použití 30 % sýra)