Česnekovo-sýrová pomazánka

Silvestrovská stálice

Tuto pomazánku mám s oslavami konce starého a začátku nového roku neodmyslitelně spojenou. Skoro prázdné boxy u pomazánkových pultů ke konci prosince svědčí o tom, že to tak vnímá více lidí. Připravte si letos vlastní česnekovo-sýrovou pomazánku a mějte pod kontrolou její složení. Podávejte s celozrnným/žitným/grahamovým pečivem a zeleninou.

Další inspiraci na součást silvestrovského občerstvení naleznete zde:

Ingredience:
  • tvrdý sýr (100 g; 30 % pro odlehčenější variantu)
  • lučina linie (celé balení, 120 g)
  • polotučný bílý jogurt (2 velké polévkové lžíce)
  • česnek (2 – 3 stroužky)
  • mletá paprika (půl kávové lžičky)
  • trochu vody
  • sůl (podle chuti, není potřeba)
Postup:

Sýr nastrouhejte na jemno, přidejte prolisovaný česnek, jogurt, lučinu a mletou papriku. Vodou pomazánku upravte na požadovanou konzistenci.

Energetická hodnota:

2 000 kJ (v případě použití 30 % sýra)

Přidat komentář

Comments are closed.