Tento cizokrajný pokrm má své kouzlo
Vyzkoušejte recept s trochu jinými surovinami, než jste zvyklí. Zajímavá kombinace chutí vietnamských rolek a arašídového dipu mě oslovila a myslím, že rolky určitě nedělám naposledy.
Ingredience na rolky:
- rýžový papír
- kuřecí maso
- oblíbená zelenina/ovoce (já jsem použila salát, mrkev, avokádo a okurku)
Ingredience na dip:
- arašídové máslo (3 kávové lžičky; asi 24 g)
- sojová omáčka (1 kávová lžička)
- rýžový ocet (1 kávová lžička)
- šťáva z jedné limetky
- horká voda (2 kávové lžičky)
Postup rolky:
Kuřecí maso a zeleninu/ovoce nakrájejte na proužky. Maso na sucho opečte na pánvi. Rýžový papír namáčejte po jednom kusu do vlažné vody. V momentě kdy papír zprůhlední, vytáhněte ho z vody a naskládejte na něj vybrané ingredience. Papír balte nejdříve ze stran, potom zespodu a nakonec rolujte.
Postup dip:
K arašídovému máslu postupně přidávejte ostatní ingredience a nakonec celou směs spojte důkladným promícháním. Pokud Vám přijde dip hutný, pomocí vody ho upravte na požadovanou konzistenci.
Poznámka: Můžete zkusit rolky bez masa případně s jinou zeleninou – záleží, co máte rádi. Tento pokrm mi přijde vhodný například pro posezení s přáteli. Rolky rozkrojte v půlce a vytvoříte tak zdravé netradiční jednohubky. Pozor si dejte na množství dipu, protože je energeticky velmi vydatný (cca 600 kJ). Ideálně se podělte s ostatními.