Tuňáková pomazánka

Další tip na zdravou svačinu

V tomto receptu je použita vychytávka v podobě nahrazení většiny ”nasycených” tuků tuky ”nenasycenými” – z tohoto důvodu je v seznamu ingrediencí uveden nízkotučný tvaroh. Obsah tuku je následně doplněn přídavkem olivového oleje, který obsahuje ”správné tuky”. S celozrnným pečivem a kouskem zeleniny dostanete zdravou plnohodnotnou svačinu, která Vám dodá potřebnou energii.

Ingredience:
  • tuňák ve vlastní šťávě (1 konzerva, 80 g)
  • nízkotučný tvaroh (1/2 balení; 125 g)
  • lučina v kostce (62,5 g)
  • 1 menší cibule
  • olivový olej (2 kávové lžičky)
  • jarní cibulka
  • sůl, pepř
Postup:

Tuňáka slijte a smíchejte s tvarohem, lučinou, nakrájenou cibulí a olejem. Pomazánku ochutnejte a případně dochuťte solí/pepřem. Ozdobit můžete jarní cibulkou.

Energetická hodnota:

1 450 kJ (cca 4 porce po 360 kJ, vhodné na svačinu s kouskem celozrnného pečiva a zeleninou)

Přidat komentář

Comments are closed.