Nevíte jak rychle a chutně připravit rybu?
Vyzkoušejte tento jednoduchý recept! Do svého jídelníčku se pokuste ryby zařadit 2 – 3x týdně – jsou bohatým zdrojem jodu, omega 3 a 6 mastných kyselin. Navíc je rybí maso stravitelnější než maso kuřecí, krůtí, vepřové či hovězí. V porovnání s rybou mají tato masa delší svalová vlákna a vyšší podíl hůře stravitelného kolagenu.
Ingredience:
- čerstvý pstruh
- bylinky
- olivový olej
- máslo (necelá kávová lžička)
- citrónová šťáva
- sůl
Postup:
Pstruha omyjte studenou vodou a osušte. Dále osolte, naplňte něčím zeleným (já jsem použila čerstvý rozmarýn, bazalku a jarní cibulku), přidejte citrónovou šťávu a máslo. Takto připraveného pstruha umístěte na pečicí papír, zakápněte olivovým olejem a osolte zvenku. Pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů, asi 15 minut. Pstruha jsem podávala s vařeným bramborem a zeleninou.