Zelná pomazánka

Zdravá svačina plná barev!

To je barvička, co? Tato pomazánka z červeného zelí lahodí nejen oku, ale i jazyku a tělu. Červené zelí je bohatým zdrojem vitaminu C a draslíku, spolu s ricottou a vhodným pečivem tvoří zdravou, plnohodnotnou, živinami nabitou kombinaci. Pomazánka je na přípravu snadná a rychlá, tak ji určitě vyzkoušejte!

Ingredience:
  • červené zelí (cca polovina hlávky, 400 g)
  • ricotta (1 kelímek; 200 g)
  • olej olivový (2 polévkové lžíce)
  • česnek (2 stroužky/podle chuti)
  • citrónová šťáva (1 střední citrón/podle chuti)
  • sůl, pepř
Postup:

Omyté zelí nasekejte najemno v sekáčku. Ve větší míse smíchejte s ricottou, olejem, prolisovaným česnekem, citrónovou šťávou, solí a pepřem. Lze dochutit oblíbeným druhem bylinek. Já jsem pomazánku ozdobila čerstvou pažitkou.

Energetická hodnota:

2 100 kJ (cca 8 porcí po 260 kJ; vhodné na svačinu či studenou večeři)

Přidat komentář

Comments are closed.