Zdravá svačina plná barev!
To je barvička, co? Tato pomazánka z červeného zelí lahodí nejen oku, ale i jazyku a tělu. Červené zelí je bohatým zdrojem vitaminu C a draslíku, spolu s ricottou a vhodným pečivem tvoří zdravou, plnohodnotnou, živinami nabitou kombinaci. Pomazánka je na přípravu snadná a rychlá, tak ji určitě vyzkoušejte!
Ingredience:
- červené zelí (cca polovina hlávky, 400 g)
- ricotta (1 kelímek; 200 g)
- olej olivový (2 polévkové lžíce)
- česnek (2 stroužky/podle chuti)
- citrónová šťáva (1 střední citrón/podle chuti)
- sůl, pepř
Postup:
Omyté zelí nasekejte najemno v sekáčku. Ve větší míse smíchejte s ricottou, olejem, prolisovaným česnekem, citrónovou šťávou, solí a pepřem. Lze dochutit oblíbeným druhem bylinek. Já jsem pomazánku ozdobila čerstvou pažitkou.
Energetická hodnota:
2 100 kJ (cca 8 porcí po 260 kJ; vhodné na svačinu či studenou večeři)