Rýžové nudle s kuřecím masem a zeleninou

Za 15 minut na stole

Vyzkoušejte ”těstoviny z rýže” 🙂 Příprava je víc než snadná a výsledné jídlo lehké, dobré a zdravé. Jako zdroj polysacharidů poslouží rýžové nudle parádně. Bohužel zatím nejsou k dostání nudle z celozrnné rýže, takže doporučuji doplnit větším množstvím zeleniny pro vykompenzování chybějící vlákniny.

Ingredience:
  • rýžové nudle
  • kuřecí maso
  • oblíbená zelenina – čerstvá/mrazená, co máte po ruce
  • (trochu cibule) – není nutné
  • malé množství oleje (řepkový/rýžový/olivový rafinovaný)
  • sojová omáčka
  • kari koření
  • pepř
Postup:

Asi není nutný, ale tak pro úplnost…. 🙂 Na cibulce orestujte kuřecí maso nakrájené na kousky. Přidejte zeleninu a po chvíli trochu vody. Na mírném ohni duste několik minut. Na závěr směs ochuťte sojovou omáčkou, kari kořením a pepřem podle chuti. Pořádně promíchejte a je hotovo.

Rýžové nudle uvařte podle návodu, jsou rychle hotové (cca za 5 minut).

Přidat komentář

Comments are closed.