Zeleninovou polévkou lze nahradit jednu ze 3 – 5 denních porcí zeleniny
Pórek nepatří k tak frekventovaně konzumovaným druhům zeleniny jako je například rajče nebo okurka. V rámci pestrosti proto můžete do jídelníčku zařadit právě tuto polévku. Vzhledem k přídavku smetany potom volte lehčí hlavní jídlo.
Ingredience:
- 2 pórky
- 1 cibule
- 1 l vody
- 100 ml 12% smetany
- šťáva z 1 citrónu
- sůl, pepř
Postup:
Na šťávě z citrónu nechte zesklovatět nakrájenou cibuli. Přidejte omytý nakrájený pórek a po pár minutách 1 l vody. Nechte vařit do změknutí (cca 20 minut) a potom vše rozmixujte. Na závěr přimíchejte smetanu, sůl a pepř podle chuti. Můžete ozdobit kolečky čerstvého pórku.
Energetická hodnota:
1 420 kJ (4 porce)