Kuřecí řízky

Připravte si na vánoce řízky, které neplavou v oleji

Vyzkoušela jsem dva způsoby přípravy – v troubě a na pánvi. Oba s použitím malého množství oleje. Za sebe bych určitě doporučila přípravu v troubě – řízek byl šťavnatý, křupavý a příprava byla jednodušší 🙂 Tak snad si pochutnáte stejně jako já.

Ingredience (trouba):
  • kuřecí prsa (140 g)
  • řepkový olej (kávová lžička, 5 g)
  • celozrnná strouhanka (20 g)
  • sůl, pepř
Ingredience (pánev):
  • kuřecí prsa (140 g)
  • bílý polotučný jogurt (20 g)
  • celozrnná strouhanka (20 g)
  • řepkový olej (10 g)
  • sůl, pepř
Postup (trouba):

Kuřecí prso rozdělte napůl, aby byl plátek slabší a dobře se v troubě propekl. Řízek naklepejte, osolte a opepřete. Dále maso potřete řepkovým olejem, obalte ve strouhance a umístěte na pečicí papír.

Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů, 25 – 30 minut.

Postup (pánev):

Ze soli, pepře a jogurtu si připravte marinádu, ve které obalte naklepané maso. Můžete přidat trochu citrónové šťávy. Nechte marinovat v lednici alespoň hodinu.

Potom maso obalte ve strouhance a osmažte. Díky malému množství oleje se strouhanka rychleji připaluje, takže je třeba řízek hlídat a častěji otáčet.

Energetická hodnota:

řízek z trouby – 1 100 kJ (1 porce)

řízek z pánve – 1 300 kJ (1 porce)

Přidat komentář

Comments are closed.