Fazolová pomazánka

Tip na svačinu/studenou večeři

Po většinu času měly luštěniny pověst pokrmu pro chudé. V poslední době se však vrací do módy, což je jedině dobře – jedná se o bohatý zdroj bílkovin, polysacharidů, vlákniny, minerálních látek a vitaminu B.

Luštěniny se dále pyšní obsahem rostlinných estrogenů (tzv. fytoestrogenů), což jsou látky, které pomáhají zmírňovat negativní projevy provázející menopauzu (návaly horka, pocení, špatná nálada). Takže jste-li žena okolo padesátky, určitě pomazánku vyzkoušejte 🙂 I pro ostatní stojí za vyzkoušení, je moc dobrá 🙂

Ingredience:
  • sterilované fazole (cca 200 g)
  • polotučný tvaroh (250 g) nebo kelímek ricotty (200 g)
  • cibule (30 g)
  • něco zeleného (pažitka, jarní cibulka, petržel,…)
  • sůl, pepř
Postup:

K fazolím přidejte tvaroh/ricottu, promíchejte a rozmělněte vidličkou. Do směsi přidejte nakrájenou cibuli a oblíbené bylinky. Na závěr pomazánku osolte a okořeňte pepřem.

Energetická hodnota:

1 900 kJ; vhodné na svačinu/večeři s celozrnným pečivem a zeleninou

Přidat komentář

Comments are closed.