Cizrnový guláš

Guláš zdravě a chutně

Tento původem maďarský pokrm se stal v Česku velmi oblíbeným. Vyzkoušejte trochu obměněný recept, pomocí kterého uvaříte nejen dobré, ale i zdravé jídlo. Místo knedlíků zvolte například celozrnné pečivo a omáčka se připraví téměř sama – stačí jen dát následující ingredience do hrnce 🙂

Ingredience:
  • cibule (80 g)
  • rajčata (260 g)
  • červená paprika (260 g)
  • cizrna – vařená nebo z konzervy (200 g)
  • libové vepřové maso (300 g)
  • řepkový olej (2 kávové lžičky)
  • voda
  • koření mletá paprika
  • sůl, pepř
Postup:

Nakrájejte cibuli, rajčata a papriku – stačí nahrubo (vše se bude mixovat). Na oleji nechte zesklovatět cibulku, přidejte ostatní zeleninu a na větší kousky nakrájené maso. Směs podlijte vodou a okořeňte (sůl, pepř, mletá paprika podle chuti). Pod pokličkou duste 30 – 40 minut, dokud maso nezměkne. Čas od času promíchejte a zkontrolujte, zda se nevyvařila všechna voda – podle potřeby přidejte.

Ze směsi vyberte maso a rozmixujte ji tyčovým mixérem. (Vodou omáčku upravte na požadovanou konzistenci.) Potom maso vraťte, přidejte cizrnu a promíchejte.

Energetická hodnota:

4 800 kJ (2 porce po 2 400 kJ)

Přidat komentář

Comments are closed.