Bramborový salát

Alias vánoční klasika

Chcete jíst zdravě i na Vánoce? Vyzkoušejte tuto odlehčenou verzi bramborového salátu. Pokud použijete přiměřené množství správné majonézy, vytvoříte zdravou a chutnou štědrovečerní přílohu. Lze použít i klasickou majonézu a nastavit ji bílým jogurtem. Možností je spousta, každý dělá bramborový salát jinak. Třeba Vám zrovna takto připravený salát zachutná 🙂

Ingredience:
  • brambory (200 g)
  • mrkev (80 g)
  • sterilovaný hrášek (40 g)
  • menší jablko (cca 100 g)
  • sterilované okurky (30 g)
  • cibule (40 g)
  • majonéza Yofresh (2 polévkové lžíce, 30 ml)
  • hořčice (1 kávová lžička)
  • sůl, pepř
Postup:

Brambory a mrkev dejte vařit. Mezitím nakrájejte sterilované okurky, cibuli a nastrouhejte jablko. V míse je smíchejte s hráškem, majonézou, hořčicí, solí a pepřem. Brambory a mrkev po uvaření také nakrájejte a zamíchejte do směsi.

Salát nechte uležet v lednici.

Energetická hodnota:

1 600 kJ (2 porce po 1 300 kJ)

Přidat komentář

Comments are closed.