Cibulačka

Chutná luxusně!

Podle nadpisu a ingrediencí ala „cibule a voda“ vám možná něco nesedí. Jak to může chutnat luxusně? Vyzkoušejte a dáte mi za pravdu 🙂 Restovaná cibule je encyklopedie chutí! Teplem karamelizuje přítomný cukr a vzniká sousta aromatických a chuťově zajímavých složek, díky kterým má polévka krásnou barvu a ještě lepší chuť. Není třeba zahušťovat, v jednoduchosti je krása. A zdraví!

Ingredience:
  • středně velká cibule (8 ks)
  • řepkový olej (cca 2 polévkové lžíce)
  • vývar/voda (1,5 – 2 l; záleží, jaký chcete poměr cibule:voda 🙂 )
  • sůl, pepř
Postup:

Cibuli nakrájejte na čtvrtiny (osminy) a orestujte na oleji. Mezitím přiveďte k varu vodu/vývar, přidejte sůl a pepř. Když se kusy cibule rozpadnou na jednotlivé vrstvy, změknou a lehce zhnědnou, vypněte plotýnku. Takto připravenou cibuli přidejte do vody/vývaru a vařte do úplného změknutí (cca 15 – 20 minut).

Energetická hodnota:

Při použití vody: 1 900 kJ (cca 6 porcí po 320 kJ), u vývaru záleží na síle a druhu masa.

Přidat komentář

Comments are closed.