Chutná luxusně!
Podle nadpisu a ingrediencí ala „cibule a voda“ vám možná něco nesedí. Jak to může chutnat luxusně? Vyzkoušejte a dáte mi za pravdu 🙂 Restovaná cibule je encyklopedie chutí! Teplem karamelizuje přítomný cukr a vzniká sousta aromatických a chuťově zajímavých složek, díky kterým má polévka krásnou barvu a ještě lepší chuť. Není třeba zahušťovat, v jednoduchosti je krása. A zdraví!
Ingredience:
- středně velká cibule (8 ks)
- řepkový olej (cca 2 polévkové lžíce)
- vývar/voda (1,5 – 2 l; záleží, jaký chcete poměr cibule:voda 🙂 )
- sůl, pepř
Postup:
Cibuli nakrájejte na čtvrtiny (osminy) a orestujte na oleji. Mezitím přiveďte k varu vodu/vývar, přidejte sůl a pepř. Když se kusy cibule rozpadnou na jednotlivé vrstvy, změknou a lehce zhnědnou, vypněte plotýnku. Takto připravenou cibuli přidejte do vody/vývaru a vařte do úplného změknutí (cca 15 – 20 minut).
Energetická hodnota:
Při použití vody: 1 900 kJ (cca 6 porcí po 320 kJ), u vývaru záleží na síle a druhu masa.