Pórková polévka

Zeleninovou polévkou lze nahradit jednu ze 3 – 5 denních porcí zeleniny

Pórek nepatří k tak frekventovaně konzumovaným druhům zeleniny jako je například rajče nebo okurka. V rámci pestrosti proto můžete do jídelníčku zařadit právě tuto polévku. Vzhledem k přídavku smetany potom volte lehčí hlavní jídlo.

Ingredience:porkova-polevka-2
  • 2 pórky
  • 1 cibule
  • 1 l vody
  • 100 ml 12% smetany
  • šťáva z 1 citrónu
  • sůl, pepř
Postup:

Na šťávě z citrónu nechte zesklovatět nakrájenou cibuli. Přidejte omytý nakrájený pórek a po pár minutách 1 l vody. Nechte vařit do změknutí (cca 20 minut) a potom vše rozmixujte. Na závěr přimíchejte smetanu, sůl a pepř podle chuti. Můžete ozdobit kolečky čerstvého pórku.

Energetická hodnota:

1 420 kJ (4 porce)

Přidat komentář

Comments are closed.